De Werkkostenregeling (WKR)

Fiets kopen via werkkostenregeling

Binnen de Werkkostenregeling bestaat er de mogelijkheid voor de werkgever om een renteloze lening te verstrekken aan de werkgever voor aanschaf van een fiets.

Wat houdt de werkkostenregeling in?

Sinds 1 januari 2015 is de Werkkostenregeling verplicht voor alle werkgevers. Door de werkkostenregeling kan de werkgever maximaal 1,2% van het totale fiscale loon - de zgn. vrije ruimte - besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Door de invoering van de werkkostenregeling verdwijnen voor een groot aantal vergoedingen en verstrekkingen de fiscale regels, het fietsplan is daar één van. Maar binnen de Werkkostenregeling bestaat er ook de mogelijkheid voor de werkgever om een renteloze lening te verstrekken aan de werkgever voor aanschaf van een fiets. In plaats van het fietsplan kan de werkgever zonder verdere beperkingen een fiets vergoeden of verstrekken aan zijn werknemers. Dit moet wel gebeuren binnen het budget van 1,2%.

Er worden geen nadere eisen gesteld aan de fiets. Het mag dus ook een elektrische fiets zijn. De werkgever kan zelf bepalen hoe vaak hij een fiets beschikbaar wil stellen. Ook de hoogte van de aanschafprijs, type fiets en de aard van het gebruik mag de werkgever bepalen. Het aantal dagen dat je met de fiets naar het werk reist is niet van belang binnen de werkkostenregeling. De aanschaf van de fiets moet wel aantoonbaar zijn. Als de werkgever een kilometervergoeding betaalt, kan de lening hiermee terugbetaald worden.

Waar kan ik meer informatie vinden over de werkkostenregeling?

Op www.accountancyvanmorgen.nl/2017/12/11/werkkostenregeling-wkr-precies-regels/ vindt u meer informatie. 

  

 

Tevens kunnen wij ook bedrijfsfietsen rechtstreeks via de werkgever aanbieden!

 

Wilt u meer informatie over welke mogelijkheden er zijn voor een bedrijfsfiets?

Neem dan contact op met Werbo via onderstaand contactformulier.

 

Direct contact opnemen?U dient Javascript aan te zetten om het formulier te kunnen verzenden.

Deel het met uw vrienden!

Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook


Financiering